„Buď prvním!“ – pozvání na vernisáž výstavy

22. června, 2022 | Aktuality

„Buď prvním!“

Nadace Tomáše Bati a statutární město Zlín vás zvou na slavnostní vernisáž k výstavě „Buď prvním!“, která se uskuteční 11. července 2022 od 18 hodin v parku Komenského.

Výstava, pojmenovaná po ikonickém hesle firmy Baťa, představuje průkopnické aktivy, které proslavily Zlín celosvětově a připomíná 90. výročí úmrtí Tomáše Bati způsobem, který pro něj byl tak typickým – skrze průkopnictví. Cílem výstavy je definovat hlavní průkopnické aktivy firmy Baťa, které ve své činnosti uplatnila jako první, nebo se mezi první řadila. Zaměřuje se na definování prvenství firmy Baťa, a to nejen v oblasti technologií, inovování nebo výroby, ale také pracovních podmínek a běžného života v zahradním městě. Opomenuta není ani oblast architektury, stavitelství, výroby, distribuce, exportu, personálních principů, služeb zákazníkovi, obchodních technik a nástrojů reklamy.

Kromě baťovské inspirace se můžete těšit na hudební vystoupení Stanislava Bartošíka z kapely Fleret a Petra Vítka z hudební skupiny Cestující hudba.

Výstava bude k vidění až do 30. září 2022.

zpět na výpis aktualit