Jedinečné baťovské texty – konečně dostupné čtenářům

22. června, 2022 | Aktuality

Tomáš Baťa mnohokrát apeloval na skutečnost, že neodkazuje budoucím generacím budovy ani stroje, ale systém, který má zůstat k užitku všem. V rámci připomenutí 90 let od jeho posledního vzletu a 700 let od vzniku města Zlín se Nadace Tomáše Bati rozhodla znovu vydat hned tři významné baťovské publikace.

První z nich se jmenuje Zámožnost všem, prostřednictvím které Tomáš Baťa poukazoval na důležitost finanční gramotnosti. Druhá ojedinělá brožura nese název Do nové práce a jedná se o základní dokument, který seznámil každého nového spolupracovníka s idejemi Tomáše i Jana Antonína. V neposlední řadě budou představeny také Rozhovory Tomáše Bati a Huga Vavrečky: Jak překonat hospodářskou krizi, které mnohého čtenáře možná překvapí svou aktuálností, když poměrně přesně definují i krizi současnou.

Slavnostní představení všech publikací se uskuteční 13. července 2022 v 17 hodin v prostorách vily Tomáše Bati. Jste srdečně zváni. Můžete se těšit také na doprovodný kulturní program.

Své místo si rezervujete na adrese sekretariat@batova-vila.cz nebo telefonicky na čísle 577 219 083, případně na 605 459 181.

zpět na výpis aktualit