Návštěva Rosemarie Bata Blyth ve firmě Climax Vsetín

22. února, 2022 | Aktuality

V Climaxu měli vzácnou návštěvu: vnučku Tomáše Bati

Ve středu 16. února 2022 přivítali ve vsetínské firmě Climax vzácnou návštěvu, a to vnučku Tomáše Bati paní Rosemarii Blyth Bata doprovázenou ředitelem Nadace Tomáše Bati Pavlem Velevem.

Společnost Climax má podle jejího vedení obdobnou filozofii, jakou měl při svém podnikání zakladatel úspěšného obuvnického impéria Tomáš Baťa. To bylo také důvodem, proč jeho vnučku na návštěvu pozvalo.

Během velmi příjemného a přátelského setkání, při němž si Rosemarie Blyth Bata a Pavel Velev prohlédli také výrobní prostory Climaxu, se hosté živě zajímali o to, jak se vyrábějí venkovní žaluzie nebo lakují profily v práškových lakovnách. Oba byli velmi překvapeni, na jak vysoké technologické úrovni výroba je. „Ocenili, že česká firma to z nuly dokázala dotáhnout do současné podoby. Nadšeni byli i z filozofie společnosti, která se v mnohém podobá filozofii Tomáši Bati, kdy výkon a odvedená práce je velmi důležitá, stejně jako i vztahy a pracovní prostředí,“ uvedl ředitel Climaxu David Žabčík, podle něhož se v rámci pětihodinové návštěvy diskutovala i společenská odpovědnost firem vůči městu, regionu, podpoře lidí a organizací, které podporu potřebují. Hovořilo se i o podpoře kultury a sportu.
„Ke jménu Baťa mám velkou úctu a pokoru. Tomáš Baťa a jeho myšlenky jsou součástí regionální historie, současnosti a určitě i budoucnosti. I u nás v Climaxu se řídíme mnohými hodnotami, které Tomáš Baťa vyznával,“ řekl dále David Žabčík a pokračoval: „Bylo nám velkou ctí, že jsme u nás mohli přivítat tak významné osobnosti, jakými paní Rosemarie a Pavel Velev jsou. Je velmi obohacující naslouchat těmto lidem a sdílet s nimi životní zkušenosti.“

Pro doplnění uvádíme, že Rosemarie Blyth Bata je nejmladší dcerou Tomáše Bati jr. a předsedkyně správní rady Nadace Tomáše Bati. Cílem nadace je vzdělávání, podpora jiných vzdělávacích iniciativ a také udržení a důstojná prezentace baťovského odkazu. Také velice silně, stejně jako její otec, podporuje „Junior achievement“, což je organizace, která učí mladé studenty, jak vést svůj byznys.

zpět na výpis aktualit